Meer sprekers voor Life2020 bekend

9 januari 2020

Life biedt een interactief programma met presentaties van wetenschappelijk onderzoek, workshops en masterclasses, een Innovatie Beursvloer met demo’s van onderzoeksprojecten, sponsoren en samenwerkingsinitiatieven van onderzoekers en wetenschappers met het HBO.

Lees de call for abstracts en registreer je hier. Abstracts kunnen worden ingediend voor 1 maart 2020 voor een mondelinge presentatie en voor 1 april 2020 voor een posterpresentatie. Life2020 vindt plaats op 26 en 27 Mei 2020 in Egmond aan Zee.

Sprekers

Edith Heard, professor in epigenetica en cellulair geheugen, zal als eerste keynote speaker het spits afbijten. Heard is tevens Director General van het European Molecular Biology Laboratory (EMBL), een intergouvernementele organisatie voor fundamentele levenswetenschappen. Tweede keynote spreker is Mark Huijbregts, hoogleraar Environmental Science van de Radboud Universiteit. De derde keynote spreker is John Duncan, neurowetenschapper aan de universiteit van Cambridge, winnaar van de Heinekenprijs 2012 van de KNAW en schrijver van het populair wetenschappelijke boek 'How Intelligence Happens'. Andere gerenommeerde sprekers die hun medewerking al hebben toegezegd zijn de professoren Hans CleversYvette van Kooyk (Spinozalaureaat 2019)  Jack Pronk (Stevinlaureaat 2019), Tobias Kalenscher, Effie Apostolou, Cecilia Sahlgren en Eric van Nimwegen.

Over Life

Life is een uniek jaarlijks congres dat de levenswetenschappen in Nederland in de volle breedte en op alle schaalniveaus bestrijkt: van femtometer tot kilometer, van cel tot planeet. Life2020 staat voor kwalitatief hoogwaardige wetenschap, inspiratie, discussie, exploratie, verbinding, netwerkvorming en kennisbenutting. Bekijk voor een impressie de aftermovie en de foto’s van Life2019, de vorige editie, op www.nwolife.nl.

NWO organiseert Life2020 samen met zo'n twintig onderzoekers uit het brede onderzoeksveld van de levenswetenschappen. Thema van Life2020 is 'Networks in Life'.

Bron: NWO