NWA Hackathon tijdens Smart Culture Conferentie x Beyond Human Festival

16 oktober 2019

Deelnemers aan de conferentie worden uitgenodigd om met hun projectideeën op het snijvlak van kunst en wetenschap onderzoeksvragen te bespreken, die van toepassing zijn op de routes van de Nationale Wetenschapsagenda. Alle NWA-routes en hun voorlopers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze hackathon.

schilder

Geïnteresseerd in het pitchen van uw idee en het vinden van andere projectpartners binnen de Science en Arts community? Kom langs en neem deel aan ons speciale hackathon-programma. In nauwe samenwerking met ons hackathon-team helpen wij u bij het uitwerken van een high risk high gain voorstel voor de Nationale Wetenschapsagenda.

Daarnaast is er een interactief programma met thematische sessies over de diverse Smart Culture Kunst en Cultuur projecten, waaronder het Dutch Design Research award 2019 winnende project RE-source. De projecten worden zowel vanuit kunstenaars als wetenschappelijk perspectief belicht.

Keynote spreker is James Bridle, een Britse journalist en kunstenaar die zich bezighoudt met de rol van technologie in de samenleving. Zijn kunst is over de hele wereld tentoongesteld en zijn journalistiek verscheen in onder andere Wired, The Atlantic en The Guardian.

Naast deze programmering kunt u alle Beyond Human exposities bezoeken. De focus van het Beyond Human Festival is hoe toekomstige technologie het menselijk leven zal beïnvloeden. Tijdens onze evenementen raken de werelden van kunst en cultuur, filosofie, wetenschap, technologie en storytelling elkaar.

Kortom, een niet te missen conferentie! Nog niet geregistreerd, maar wel interesse? Wacht niet te lang met aanmelden, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Meer informatie over het programma en aanmelden

Bron: NWO