Bartel Van de Walle nieuw lid van WOTRO stuurgroep

29 oktober 2019

De raad van bestuur van NWO heeft prof.dr. Bartel Van de Walle benoemd als lid van de stuurgroep van WOTRO Science for Global Development. WOTRO is zeer verheugd om Van de Walle te mogen verwelkomen als nieuw lid van de stuurgroep, onder andere vanwege zijn bijdragen om wetenschap buiten de universiteitsmuren en in de samenleving te brengen. Hij volgt dr. Jennifer Kockx op, die WOTRO zeer erkentelijk is voor haar energieke deelname aan de stuurgroep.

Foto met dank aan TU Delft

Van de Walle is hoogleraar Policy Aanalysis aan de Faculteit Techniek, Bestuur en Management (TBM) en hoofd van de afdeling Multi Actor Systems aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast is hij bestuurslid van het Delft Global Initiative. Voordat hij bij de TU Delft kwam, was hij universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg. Zijn MSc en PhD in Toegepaste Wiskunde en Computerwetenschappen behaalde hij aan de Universiteit Gent.

Hij heeft bijgedragen aan verschillende nationale, Europese en door de Verenigde Naties gefinancierde onderzoeksprojecten in bijvoorbeeld Afrika en het Midden-Oosten. Ook heeft hij gewerkt in verschillende universiteiten en onderzoekslaboratoria in Europa, China en de VS. Zijn (onderzoeks-) ervaring in deze landen, gezien het Merian Fund met name zijn ervaring in China, zullen zeer waardevol zijn voor WOTRO. Maar het bureau en de andere stuurgroepleden kijken er net zo goed naar uit om samen te werken vanwege zijn ondernemerschap, zijn ambitie om snel stappen te maken en zijn vermogen om mensen met verschillende achtergronden samen te brengen en bij te dragen aan de ontwikkeling van een gedeelde visie.

De WOTRO stuurgroep

NWO-WOTRO Science for Global Development wordt geleid door een autonome stuurgroep, in opdracht van de raad van bestuur van NWO. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de strategie en het beleid van WOTRO, evenals voor het Merian Fund.

De samenstelling van de stuurgroep per 2 oktober 2019 is als volgt:

  • Prof.dr. Annelies Zoomers (chair) , Utrecht University
  • Prof.dr. Yola Georgiadou, Twente University
  • Prof.dr. Petra Hellegers, Wageningen University & Research
  • Prof.dr. Robert Lensink, University of Groningen
  • Prof.dr. Valentina Mazzucato, Maastricht University
  • Prof.dr. Maria Yazdanbakhsh, Leiden University
  • Prof.dr. Bartel Van de Walle, TU Delft

Bron: NWO