Word lid van een werkgemeenschap voor de natuurkunde

3 juli 2019

Hebt u zich al aangemeld voor een van de nieuwe NWO-werkgemeenschappen voor de natuurkunde? Per september 2018 zijn de werkgemeenschappen natuurkunde geherstructureerd en zijn er vijf nieuwe werkgemeenschappen ingesteld: Physics of Fluids and Soft Matter; Nano, Quantum and Material Physics; Physics for Technology and Instrumentation; Particle and Astroparticle Physics en Physics of Life.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Onderzoekers kunnen van maximaal twee werkgemeenschappen lid worden. Klik hier voor meer informatie over wie er in aanmerking komen voor het lidmaatschap van een werkgemeenschap.

Wat houdt lidmaatschap in?

U blijft op de hoogte van alle relevante aangelegenheden en ontwikkelingen en u kunt rechtstreeks input aanleveren. Elke werkgemeenschap wordt vertegenwoordigd door een commissie. De werkgemeenschapscommissies (wgc's) werken samen met de Tafel Natuurkunde en adviseren het bestuur van NWO-domein ENW bij belangrijke beleidsbeslissingen, gebaseerd op input uit het veld. Elke commissie doet dit namens haar eigen veld. Om effectief informatie uit hun gemeenschap te kunnen verzamelen en om informatie terug te communiceren moeten de wgc's de hele gemeenschap kunnen bereiken. Het is daarom van belang dat zo veel mogelijk onderzoekers zich voor een of twee werkgemeenschappen inschrijven. 

Recente ontwikkelingen

De Tafel Natuurkunde heeft alle wgc's verzocht een zogenaamde focusnotitie op te stellen. Hierin wordt een visie gegeven op wat er de komende tien jaar nodig is om het Nederlandse natuurkundelandschap in stand te houden en/of te verbeteren. De focusnotities van de vijf werkgemeenschappen dienen als bouwstenen die de natuurkundegemeenschap als geheel vertegenwoordigen. Neem contact op met de betreffende werkgemeenschapscommissie als u wilt bijdragen aan de focusnotitie of als u meer informatie wilt.

Contact/meer informatie

Physics of Fluids and Soft Matter
WorkingGroup_FSM@NWO.NL
NWO-secretaris: Bram Borkent, b.borkent@NWO.NL

Nano, Quantum and Material Physics
WorkingGroup_NQMP@NWO.NL
NWO-secretarissen: Merijn Blaakmeer en Wieteke de Boer
m.blaakmeer@NWO.NL /w.deboer@NWO.NL

Physics for Technology and Instrumentation
WorkingGroup_PTI@NWO.NL
NWO-secretaris: Femke Tabak, f.tabak@NWO.NL

Particle and Astroparticle Physics
WorkingGroup_PAPP@NWO.NL
NWO-secretaris: Remko van Achten, r.achten@NWO.NL

Physics of Life
WorkingGroup_PoL@NWO.NL
NWO-secretaris: Stella Koppel, s.koppel@NWO.NL

 

 

Bron: NWO