Physics@Veldhoven 2020 zoekt natuurkundigen die kunst* maken

19 juni 2019

Physics@Veldhoven: natuurlijk bekend om de enerverende natuurkunde van hoog niveau die aan bod komt tijdens de verschillende programmaonderdelen.

Daarnaast heeft dit congres ook een jaarlijks wisselend thema. Voor de 2020-editie, op 21 en 22 januari 2020, wordt het thema “The Art of Physics”. Hierbij besteden we aandacht aan de raakvlakken tussen kunst en natuurkunde en duiken in de schoonheid van de natuurkunde.

Voor de invulling hiervan zoeken wij natuurkundigen die van deze gelegenheid gebruik willen maken om hun artistieke kant te laten zien. 

Maak jij kunst die een relatie heeft met natuurkunde? Of vind je het leuk om onderzoek-gerelateerde kunst te vertonen in samenwerking met een kunstenaar? Laat ons dan weten hoe jij een bijdrage zou kunnen leveren aan Physics@Veldhoven 2020. Neem contact met ons op via physicsveldhoven@nwo.nl. Vermeld hierbij je kunstsoort en stuur, indien mogelijk, beeld of tekst mee.

*Kunst (de; v; meervoud: kunsten)
het product van creatieve menselijke uitingen, onder meer: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie.

Meer informatie over Physics@Veldhoven 2020: www.physicsveldhoven.nl.

Bron: NWO