Nomineer nu kandidaten voor de NWO Chemie Prijzen

Deadline 1 oktober 2019!

5 juni 2019

In 2019 reikt NWO twee chemieprijzen uit tijdens chemiecongres CHAINS 2019, de Athenaprijs en de Gouden KIEM. U kunt uw nominaties hiervoor indienen tot en met 1 oktober 2019, 14:00u. Met deze prijzen wil NWO hoogstaand chemisch onderzoek en ondernemerschap bevorderen.

Het gaat om de volgende twee bijzondere wetenschappelijke prijzen die voor verschillende onderzoekers in de chemie beschikbaar zijn:

Athenaprijs

De Athenaprijs is voor vrouwelijke chemici die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek verrichten en een inspiratiebron zijn voor anderen. De prijs bedraagt € 25.000 te besteden aan onderzoeksgerelateerde activiteiten.

Gouden KIEM

De Gouden KIEM is de prijs voor de beste samenwerking in de chemie tussen een startup en een kennisinstelling, georganiseerd door NWO en Holland Chemistry. De prijs bedraagt € 25.000 voor het winnende team, onder andere te besteden aan onderzoeksgerelateerde activiteiten.

Deadline

U kunt uw nominaties voor beide prijzen indienen tot en met 1 oktober 2019, 14:00u via goudenkiem2019@nwo.nl  voor de Gouden KIEM en womeninchemistry@nwo.nl voor de Athenaprijs.

Meer informatie

Informatie over de prijzen vindt u op de betreffende pagina's.

Bron: NWO