Maarten van Steen nieuw bestuurslid van NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen

4 juni 2019

De raad van bestuur van NWO heeft Maarten van Steen per 1 januari 2020 aangesteld als nieuw bestuurslid van het domein Exacte en Natuurwetenschappen. Hij is de opvolger van Arjen Doelman.

Maarten van SteenMaarten van Steen

Maarten van Steen doet onderzoek naar genetwerkte computersystemen. Daarbij richt hij zich voornamelijk op draadloze systemen, maar houdt hij zich ook bezig met meer traditioneel gedistribueerde systemen. Hij is alumnus van de Universiteit Twente, waar hij in 1983 afstudeerde in de toegepaste wiskunde. Na zijn doctoraaldiploma behaald te hebben aan de afdeling Informatica van de TU Delft ging van Steen aan de slag bij TNO Delft. Hier verrichte hij onderzoek naar parallel rekenen en deed hij zijn eerste managementervaring op. Hij zette zijn academische carrière voort aan de Erasmus Universiteit en later aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij in 2002 werd benoemd tot hoogleraar.

Sinds januari 2015 is van Steen wetenschappelijk directeur van het centrum dat zich bezighoudt met digitaliseringsonderzoek aan de Universiteit Twente: The Digital Society Institute. Hij is voorzitter van het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN), dat alle Nederlandse universitaire faculteiten en instituten vertegenwoordigt. Hij is momenteel tevens voorzitter van de NWO adviescommissie voor  Informatica (de zogeheten ‘Tafel Informatica’). Per 1 januari 2020 zal hij terugtreden als voorzitter van IPN en eveneens afstand doen van zijn functie bij de Tafel Informatica.

Bron: NWO