DutchBiophysics 2019

1 mei 2019

DutchBiophysics is dé jaarlijkse bijeenkomst die onderzoeksgroepen in Nederland op het gebied van moleculaire en cellulaire biofysica samenbrengt.

DutchBiophysics vindt plaats op maandag 7 en dinsdag 8 oktober 2019. U kunt zich hier aanmelden.

Call for abstracts

Abstracts voor presentaties tijdens parallelle sessies kunnen worden ingediend tot 28 mei 2019 om 12.00 uur. U kunt uw abstract hier indienen. Abstracts voor een poster kunnen worden ingediend tot 3 september 2019 om 12.00. Op deze dag en dit tijdstip sluit eveneens de registratie.

Programma

Naast de parallelle sessies biedt DutchBiophysics een prachtig plenair programma met genodigde nationale en internationale sprekers. Een overzicht van de plenaire sprekers vindt u hier.

Thema's

De thema's omvatten de biofysica van levende cellen en hun membranen, het cytoskelet, moleculaire motoren, DNA en RNA eiwit interacties, theoretische biofysica, systeembiologie en netwerken, fotosynthese, en nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van licht- en elektronmicroscopie, imaging en spectroscopie, force probes, (bio)chemische synthese, nanotechnologie, en biomedische technologie.

Organisatie

DutchBiophysics wordt georganiseerd en gesponsord door NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Microscopie (NVvM), de Vereniging voor Biofysica en Biomedische Technologie (BioPM), en de Dutch Society for Cell Biology (DSCB).

Contact

De organisatie van de conferentie is te bereiken via biophysics@nwo.nl. Voor meer informatie, ga naar: www.nwo.nl/dutchbiophysics.

Bron: NWO