Save the date: Slotbijeenkomst Kwaliteit van Leven en Gezondheid 6 juni 2019

21 maart 2019

Op 6 juni organiseren NWO en ZonMw gezamenlijk de slotbijeenkomst van het onderzoeksprogramma Kwaliteit van Leven en Gezondheid. De bijeenkomst is gericht op wetenschappers, maatschappelijke organisaties, zorgpartners en -professionals, zorgpatiënten, non-profitorganisaties en beleidsmedewerkers en biedt een unieke kans om de nieuwste wetenschappelijke inzichten over Kwaliteit van Leven en Gezondheid uit eerste hand te vernemen, met wetenschappers en professionals in gesprek te gaan en samen naar mogelijkheden van implementatie te kijken.

Meisje op schommelfoto: Shutterstock

Binnen het onderzoeksprogramma Kwaliteit van Leven en Gezondheid werk(t)en onderzoekers nauw samen in zes onderzoeksprojecten om kennis over kwaliteit van leven en gezondheid te vergroten in concrete casussen in de gezondheidssector, zoals mensen met een lage sociaaleconomische status, mensen met een psychiatrische aandoening en kinderen met een ernstige verstandelijke beperking.

Tijdens de slotbijeenkomst staan we stil bij de kennis en inzichten die uit dit programma voortkomen en kijken we tegelijkertijd vooruit. De onderzoeksresultaten worden op een interactieve wijze toegelicht, er wordt een policy-brief gepresenteerd en discussiëren de deelnemers over de implicaties van de onderzoeksresultaten voor toekomstig beleid en onderzoek.

  • Wilt u de nieuwste wetenschappelijke inzichten horen over het meten van kwaliteit van leven op uw gezondheidsterrein?
  • Zoekt u meer reflectie in de discussies over kwaliteit van leven en gezondheid?
  • Wilt u uw netwerk verbreden met partners binnen beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk?
  • Bent u een beleidsmedewerker, werkzaam voor een zorginstelling, of verbonden aan een universiteit en heeft u te maken met of interesse in het meten van kwaliteit van leven en gezondheid en de ethische discussies die daarbij spelen?

Mis deze bijeenkomst dan niet en noteer nu alvast in uw agenda:
Slotbijeenkomst Kwaliteit van Leven en Gezondheid
6 juni 2019 14:00-17:00 uur - Utrecht

De officiële uitnodiging volgt binnenkort.

Bron: NWO