Mogelijkheid tot virtuele deelname aan ‘Canada-Netherlands Workshop on Transportation and Intelligent Logistics’

6 maart 2019

Op 19 en 20 maart vindt in Montreal de ‘Canada-Netherlands Workshop on Transportation and Intelligent Logistics’ plaats, georganiseerd door NWO en de National Research Council Canada. Geïnteresseerden kunnen virtueel deelnemen.

Vrachtschipfoto: Shutterstock

Doel van de bijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomst is om te bespreken welke gezamenlijke onderzoeksprioriteiten er zijn, en welke stappen nodig zijn om stakeholders en middelen bij elkaar te brengen. Het voornemen is om in het najaar van 2019 een grotere workshop te organiseren met onderzoekers en stakeholders uit beide landen, om de uitkomsten van 19 en 20 maart nader te concretiseren.

Informatie over het programma en de achtergrond kunt u vinden op de website van de National Research Council Canada.

Virtueel deelnemen

Onderzoekers die werkzaam zijn aan universiteiten en hogescholen, op het terrein van logistiek zijn van harte uitgenodigd. Als u geïnteresseerd bent in deelname aan de workshop, dan kan dat virtueel  via GoWall Space, een ‘virtual breakout room’. Meld u hiervoor aan via i.drijfhout@nwo.nl.

Achtergrond

Deze workshop wordt als eerste activiteit georganiseerd onder de Memorandum of Understanding die NWO en NRC in mei 2018 tekenden. In de MoU zijn verschillende aandachtsgebieden vermeld die gerelateerd zijn aan de topsectoren, o.a. Intelligent transportation systems (smart mobility), en infrastructure, logistics and transportation.

Bron: NWO