Simone Buitendijk nieuw lid raad van toezicht NWO

7 januari 2019

Met ingang van 1 januari is professor Simone Buitendijk toegetreden tot de NWO-raad van toezicht. Buitendijk is vice-Provost Education van het Imperial College London en is daar tevens professor Maternal and Child Health. Buitendijk is als zesde lid toegetreden tot de raad van toezicht om invulling te geven aan de geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst met ZonMw met ingang van dezelfde datum.

Buitendijk (geboren in 1958 in Den Haag) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, promoveerde in Leiden en deed ook een Masters opleiding in Publieke gezondheidzorg aan Yale University. Haar carrière begon in 1990 bij TNO als onderzoeker in de perinatale epidemiologie. Haar laatste functie van haar 21 jaar bij TNO was leidinggevende van de divisie Jeugdgezondheid. In 2008 werd zij hoogleraar in Leiden met als onderwerp Integrale preventieve gezondheidszorg voor kinderen. Zij vervulde gelijktijdig bij het AMC in Amsterdam een hoogleraarschap tussen 2009 en 2011. In september 2011 werd zij tevens vice-rector magnificus aan de Universiteit Leiden met als onderwerpen onderwijs, promovendibeleid en diversiteit. In september 2016 is Buitendijk overgestapt naar het Imperial College in Londen.

Benoeming

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Buitendijk met ingang van 1 januari benoemd als lid van de raad van toezicht NWO voor een periode van ten hoogste vijf jaar.

Lees verder


Bron: NWO