Ervaringen Life Sciences with Industry workshop

9 januari 2019

Hoe kom je als life science bedrijf aan creatieve, out-of-the-box en bruikbare oplossingen voor een praktijkprobleem? Jonge onderzoekers en vertegenwoordigers van drie bedrijven kwamen half november 2018 gedurende één week bij elkaar op het Lorentz Center om oplossingen aan te dragen voor interessante uitdagingen van Heineken, Solynta en VITO.

Life Sciences with Industry workshop 2018

De vertegenwoordigers van de drie bedrijven waren unaniem in hun lof voor de resultaten uit deze hogedrukpan. Heineken daagde de jonge onderzoekers uit om oplossingen aan te dragen hoe ethanol en aromastoffen uit bier kunnen worden gewonnen. Ondanks de strikte voorwaarden die gepaard gaan met zo’n grootschalige industriële toepassing droeg het team toch nieuwe inzichten aan; Sabine Tessiot, de vertegenwoordigster van Heineken, gaat die intern voorleggen.

“Ik ben ervan onder de indruk wat het team in een week bereikte: een diepgaande wetenschappelijke analyse van het probleem, de relatie met bedrijfsaspecten, nieuwe perspectieven om mee terug te nemen en een leuke setting. Deze workshop brengt academisch onderzoek en uitdagingen in de industrie goed samen’ aldus Sabine Tessiot.

Solynta nam deel aan deze workshop om ideeën op te doen voor een snelle nauwkeurige meting van de verdeling van droge stof in aardappelknollen. De wetenschappers presenteerden een lijst van 15 methoden die beoordeeld waren op kosten, doorvoertijd en mate van detail van verkregen informatie.

Pim Lindhout hoofd R&D merkte op: “Inspirerend om met zo’n enthousiaste groep jonge onderzoekers een relevant onderwerp voor ons bedrijf door te spitten”.

life sciences with industry workshop 2018 - 2Het serieuze gezondheidsspel van VITO wordt gespeeld door de deelnemers van de Life Sciences with Industry workshop.

Voor VITO was de uitdaging de ontwikkeling van een serieus gezondheidsspel. Aan het eind van de week konden de deelnemers aan de workshop het prototype van het ontwikkelde spel ervaren. Het spel is competitief, heeft een grote leer- en samenwerkingscomponent en geeft veel speelplezier.

Lotte Mollen, van VITO Health: ‘Life Sciences with Industry is een win-win situatie voor alle deelnemers, zowel de jonge onderzoekers als de bedrijven. Het leidt tot inspirerende en innovatieve oplossingen gebaseerd op multidisciplinaire expertise.’

Meer informatie


Bron: NWO