Consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S

Save the date

11 december 2018

Op 31 januari organiseren NWO en ZonMw met medewerking van de KNAW en de VSNU een consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S. Sinds de bekendmaking van Plan S in september 2018 is er discussie over de vraag hoe de Nederlandse wetenschap het beste de overstap naar open access kan maken. De discussies worden gevoerd door betrokken wetenschappers, die vaak de doelstelling van open access steunen, maar zich ook zorgen maken over de uitwerking van Plan S om dat te bereiken.

Op dit moment voert cOAlition S, een internationale groep van onderzoeksfinanciers waaronder NWO, een consultatietraject over de verdere implementatie van Plan S. Als onderdeel van dit traject willen NWO en ZonMw met wetenschappers en andere belanghebbenden in gesprek gaan over de recent door cOAlition S bekend gemaakte richtlijnen. Eerder kondigde cOAlition S aan dat wetenschappers tot en met 1 februari hun feedback kunnen inleveren. Omdat het qua organisatie niet mogelijk was eerder dan 31 januari de bijeenkomst te houden, is met cOAlition S afgesproken dat Nederlandse feedback enige uitstel krijgt.

Wetenschappers kunnen daarom vanaf nu hun input tot en met 6 februari sturen naar:


Programma

Tijdens de consultatiebijeenkomst komen sprekers aan het woord die zowel de kansen als de zorgen rondom Plan S belichten. Daarnaast krijgen de deelnemers ruimte om hun feedback te geven en te discussiëren over wat volgens hen belangrijke aandachtspunten zijn. Kijk welke sprekers op het programma staan.

Save the date

  • Datum: 31 januari 2019
  • Tijd: van 12.00 tot 18:00 uur. Inloop vanaf 11.30 uur (inclusief lunch). De bijeenkomst wordt om 17.30 uur afgesloten met een borrel.
  • Locatie: Polargebied Media Plaza, Utrecht
  • Voertaal: Nederlands

Aanmelden

U ontvangt na aanmelding het programma.


De hashtag van de bijeenkomst is #PlanSNL

Meer informatie


Bron: NWO