Afsluitende bijeenkomst JSTP Smart Energy in Smart Cities

20 december 2018

Wat ‘smart’ is in Nederland is niet per se ‘smart’ in China. Duurzame ontwikkeling van stedelijke gebieden in Nederland en China vertoont veel overeenkomsten. Dit geldt niet alleen voor de uitdagingen maar ook voor de slimme oplossingen in termen van innovatieve technologieën. Toch zijn er ook verschillen, zeker als het gaat om socio-demografische factoren. Deze conclusie werd gedeeld door onderzoekers die hebben gewerkt binnen het Joint Scientific Thematic Research Programme (JSTP) – Smart Energy in Smart Cities. Zij presenteerden hun onderzoek tijdens de afsluitende bijeenkomst op 26 november in stadskasteel Oudaen, te Utrecht.

Op de afsluitingsbijeenkomst kwamen onderzoekers van de vijf toegekende JSTP Smart Energy in Smart Cities projecten bijeen om hun onderzoeksresultaten te delen en gezamenlijk te reflecteren op hun ervaringen van de afgelopen drie jaar.

Voor dit JSTP-programma werkten OCW, KNAW en NWO samen met het Ministry of Science and Technology of the People’s Republic of China (MoST), het Ministry of Education of the People’s Republic of China (MoE), de Chinese Academy of Sciences (CAS) en de Chinese Academy of Social Sciences (CASS).


Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Sociale en Geesteswetenschappen

Programma

Samenwerking China (JSTP)

Speerpunt

Internationaal samenwerken (2015-2018)