Innovaties in the spotlight op TEKNOWLOGY 2018

15 november 2018

Het was een bruisend geheel tijdens de tweede editie van het NWO Innovation Festival TEKNOWLOGY afgelopen 8 november. Bezoekers konden terecht op een drukke demomarkt vol toegepast onderzoek. Daarnaast kregen ze een inspirerend programma met verhalen over samenwerking met partners uit maatschappij en bedrijfsleven.

10 jaar Perspectief

Het event besteedde extra aandacht aan het 10-jarig bestaan van het Perspectief-programma, en de zes toekenningen voor dit jaar werden bekendgemaakt. Binnen Perspectief werken consortia aan technologieën die moeten zorgen voor wetenschappelijke en industriële doorbraken. Aan de basis van het onderzoek staan grote maatschappelijke behoeften, zoals duurzamere voedselproductie, efficiëntere zorg en minder belasting voor het milieu.


Toekenningen voor innovatief onderzoek

Vijf out-of-the-box projecten kregen de Open Mind Award van €50.000 uitgereikt van juryvoorzitter Ionica Smeets. Daarmee kunnen ze komend jaar hun idee verder uit te werken. Ook zes nieuwe onderzoeksprogramma’s vanuit NWO’s financieringsinstrument ‘Perspectief voor topsectoren’ hebben financiering toegekend gekregen.

Bezoekers konden hun input meegeven aan de buzzmaster wat zorgde voor een energiek samenspel met dagvoorzitter Rens de Jong (BNR).

Ook in 2019 is er weer een TEKNOWLOGY: op 7 november 2019.


Bekijk de aftermovie van TEKNOWLOGY 2018 (YouTube)


Bron: NWO