Communication in Life: Registreer nu voor dit nieuwe unieke congres voor de levenswetenschappen

27 november 2018

NWO organiseert samen met bijna twintig onderzoekers, allemaal vanuit verschillende disciplines, de allereerste editie van Life, op 28 en 29 mei 2019 in Bunnik: een heel nieuw, uniek, nationaal congres dat de levenswetenschappen in Nederland in zijn volle breedte bestrijkt. Van femtometer tot kilometer, van cel tot planeet.

Life is bedoeld om senior en junior onderzoekers uit alle disciplines in de levenswetenschappen te verbinden, grenzen te verkennen en te discussiëren over gewenste nieuwe ontwikkelingen in het veld. Om geïnspireerd te raken door elkaars onderzoek en aanpak en nieuwe interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan.

"Communication in Life" is de passende titel van Life2019. Communicatie is van vitaal belang voor leven, van het kleinste niveau (cel) tot het grootste niveau (planeet). Communicatie is ook essentieel voor onderzoekers in het brede veld van de levenswetenschappen om optimaal te profiteren van de enorme hoeveelheid onderzoek ende aanwezige kennis en expertise. En dat wil NWO graag faciliteren.

Verschillende internationaal gerenommeerde sprekers hebben hun medewerking al toegezegd: Iain Couzin (keynote speaker over collectief gedrag), Sigal Ben Yehuda (communicatie tussen bacteriën), Wolf Reik (epigenetische herprogrammering), Hans Clevers (communicatie van stamcellen in de darm). Anderen worden momenteel uitgenodigd of hebben provisioneel toegezegd.

Dolf Weijers (WUR, Botanie, Moleculaire Biologie and Biochemie), voorzitter van de toegewijde programmacommissie: "Nederland heeft fantastische onderzoekers op veel terreinen in de levenswetenschappen… die elkaar nooit ontmoeten. Ik ben zeer enthousiast om bij te dragen aan het creëren van een plek waar de Nederlandse levenswetenschappen worden samengebracht en kijk ernaar uit om te worden geïnspireerd door nieuwe collega’s die ik daar zal ontmoeten."

Vanaf 1 december 2018 kan men zich als deelnemer registeren op de website: www.nwolife.nl.

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte en Natuurwetenschappen

Speerpunt

Life Sciences & Health