Peter de Ruiter nieuwe voorzitter Tafel Levenswetenschappen

31 oktober 2018

Bodemecoloog Peter de Ruiter is per 1 november 2018 de nieuwe voorzitter van de Tafel Levenswetenschappen, één van de disciplinaire adviescommissies van het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen.

Peter de Ruiter zal de komende drie jaar voorzitter zijn van de Tafel. Prof.dr. P.C. de Ruiter is nu nog directeur van het IBED (het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica, UvA) en zal vanaf 2019 verbonden zijn als hoogleraar aan de WUR. Zijn wetenschappelijke expertise ligt op het snijvlak van ecosystemen, voedselwebben en bodemkwaliteit.  

Peter de Ruiter credits BiometrisPeter de Ruiter credits Biometris

De Ruiter volgt Ody Sibon op. Zij heeft vanaf de start van de Tafel (eind 2017) een grote bijdrage geleverd aan een goede positie van de levenswetenschappen binnen het bestuurlijk gereorganiseerde NWO. De Tafel geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van NWO-domein ENW. De tafel stimuleert dat het veld, in samenwerking met NWO, de kansen grijpt die er liggen voor de levenswetenschappen, zoals de organisatie van het veld, het nieuwe Life congres of een mogelijk sectorplan voor de biologie.

Bron: NWO