NWO ondertekent letters of intent met Japanse zusterorganisaties

5 oktober 2018

NWO heeft vandaag twee letters of intent ondertekend met Japanse zusterorganisaties Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) en de Japan Science and Technology Agency (JST). Doel hiervan is versterking van de bestaande bilaterale samenwerking. Internationale samenwerking is van belang voor alle ambities in de nieuwe NWO-strategie. De letters of intent bouwen voort op bestaande contacten en bieden nieuwe kansen voor verdere samenwerking op wederzijdse interesses en sterktes in onderzoek.

Ondertekening letter of intent met Japan, in bijzijn van de Nederlandse Minister OCW en de ambassadeur in Japan.

De ondertekening vond plaats in aanloop naar het Science and Technology in Society (STS) forum in Kyoto. Beide letters of intent verwijzen naar eerder afgesloten samenwerkingsovereenkomsten op gouvernementeel niveau tussen Japan en Nederland op het gebied van wetenschap en technologie. Onder deze overeenkomst is in 2017 een call  geopend voor het programma Samenwerking Japan (JSPS) voor Nederlandse onderzoekers die wilden samenwerken met collega’s in Japan. Het programma bood de mogelijkheid van een joint seminar in Nederland of Japan of een JSPS fellowship in Japan.

Meer informatie


Bron: NWO

Contact

Dhr. O.R. (Olivier) Morot (voor mediavragen) Dhr. O.R. (Olivier) Morot (voor mediavragen) t: +31 (0)6 53175 377 o.morot@nwo.nl