ENW publiceert strategisch manifest 2019-2022 Ongebaande paden

6 september 2018

NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen heeft op basis van de nieuwe strategie van NWO en input van haar stakeholders een strategisch manifest opgesteld. In dit document, getiteld 'Ongebaande paden', schetst het bestuur de koers voor ENW voor de komende drie jaar.

Instrumentenwaaier ENWDe ENW-onderzoeker heeft een waaier aan opties om onderzoeksvoorstellen in te dienen. Ook zijn enkele instrumenten nog in ontwikkeling. De waaier geeft een beeld van het palet aan mogelijkheden per ambitielijn van NWO.

Waarnemend voorzitter van het bestuur, Niek Lopes Cardozo blikt vooruit: “Het is heel goed dat we voor het nieuwe, gezamenlijke ENW-veld een uitwerking van de NWO-strategie hebben. We hebben een flink aantal concrete beleidsvoornemens kunnen formuleren waar we mee aan de slag gaan - samen met het bureau en de adviestafels. De veranderingen in de wetenschapsfinanciering leiden er ook toe dat we echt anders te werk moeten gaan. De afgelopen maanden hebben velen uit het veld meegedacht met het bestuur en het bureau om te komen tot dit manifest. Dat waarderen we zeer en heeft ons echt geholpen. Het bestuur zal intensief contact met de stakeholders onderhouden en hen via de nieuwsbrief informeren over wat ons bezighoudt en welke keuzes wij maken.

Onderaan deze pagina vindt u het manifest en een samenvatting in het Nederlands en het Engels .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NWO-domein ENW.

Downloads


Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte en Natuurwetenschappen

Heeft u zich al aangemeld voor de NWO-nieuwsbrief?

Ontvang regelmatig de NWO-nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over het beleid van NWO, toekenningen en nieuwe calls.