Vooraanmelding Veni-ronde SGW en TTW open voor aanvragen

18 juni 2018

NWO-domeinen Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) hebben de vooraanmeldingsfase voor de komende Veni-ronde opengesteld. Kandidaten uit de disciplines binnen de sociale, geestes-, toegepaste en technische wetenschappen moeten uiterlijk 28 augustus 2018 een vooraanmelding insturen. Die vooraanmelding bestaat uit een CV en een beknopt onderzoeksidee. De verplichte vooraanmelding in Veni is onderdeel van een NWO-pilot.

De deadline voor uitgewerkte Veni-aanvragen is – net als voor het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) – in januari 2019. De call for proposals en het aanvraagformulier voor de Veni zijn te vinden op de website van NWO.

De proef met de vooraanmelding binnen de Veni is een van de uitkomsten van de plannen van NWO ter reductie van de aanvraagdruk. Het CV gaat meer ruimte bieden voor de bijzondere kwaliteiten van de individuele onderzoeker.

NWO zal de proef met vooraanmelding nauwgezet monitoren en op basis van het verloop in deze ronde een beslissing nemen over de werkwijze voor toekomstige rondes.

Meer informatie


Bron: NWO