Nederlandse Prijs voor ICT Onderzoek 2019 open voor voordrachten

29 juni 2018

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het ICT-Research Platform Nederland (IPN), in samenwerking met de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) moedigen Informatica hoogleraren aan om jonge en talentvolle onderzoekers, met een leeftijd onder de 40 jaar, voor te dragen voor de ICTPrijs 2019. De uiterste datum voor voordrachten is 1 oktober 2018.

Voordrachten dienen te worden gezonden aan de secretaris Natuurwetenschappen van de KHMW, Prof dr. A.P. IJzerman. De circulaire met daarin de voorwaarden voor het indienen van een voordracht vindt u onder dit bericht en ook op de website van de KHMW.


Over de Nederlandse Prijs voor ICT Onderzoek

De Nederlandse Prijs voor ICT Onderzoek is in 2011 door Informatica Platform Nederland (IPN) en NWO, in samenwerking met de KHMW in het leven geroepen. Het betreft een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt. De Prijs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan 40 jaar op 31 december 2018, die vernieuwend onderzoek op zijn/haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT Hetis een  eerbetoon voor het werk van de winnaaren  promotie voor het vakgebied ICT. De prijs bestaat uit 50.000 Euro, vrij te besteden voor onderzoek in de ICT, een oorkonde en een sculptuur. De prijs zal uitgereikt worden op ICT.OPEN2019, wat plaats vindt op 19 en 20 maart 2019.

Eerdere winnaars van de Nederlandse Prijs voor ICT onderzoek zijn:

  • Prof. Dr. Bettina Speckmann – Technische Universiteit Eindhoven(2011)
  • Dr. Cees Snoek – Universiteit van Amsterdam (2012)
  • Prof. Dr. Marieke Huisman – Universiteit van Twente (2013)
  • Dr. Birna van Riemsdijk – Technische Universiteit Delft (2015)
  • Prof. Dr. Alexandru Iosup – Technische Universiteit Delft / Vrije Universiteit Amsterdam (2016)
  • Dr. Peter Schwabe – Universiteit Nijmegen (2017)
  • Prof. dr. Joost Batenburg – Centrum Wiskunde & Informatica / Universiteit Leiden (2018)

Bron: NWO