Openstelling eScience ronde Accelerating Scientific Discovery

5 april 2018

Het Netherlands eScience Center heeft onlangs de Accelerating Scientific Discovery (ASDI) ronde opengesteld. Deze ronde is opgezet om onderzoekers werkzaam in de domeinen ‘Environment & Sustainability’ en ‘Humanities & Social Sciences’ de mogelijkheid te bieden om samen met het Netherlands eScience Center, onderzoek uit te voeren naar reken-intensieve en/of data-gedreven problemen binnen hun onderzoek. Doel hierbij is om op deze manier nieuwe wetenschappelijke vraagstukken te onderzoeken, en het proces van wetenschappelijk onderzoek te verbeteren en/of te versnellen.

Thema’s

Onderzoeksvoorstellen in deze call dienen binnen één van de volgende twee onderzoeksdomeinen te vallen:

  • Environment & Sustainability
  • Humanities & Social Sciences

Deadline

De deadline voor het indienen van een verkorte aanvraag is 17 mei 2018, 14:00 CET. De deadline voor het indienen van een uitgewerkte aanvraag is 30 augustus 2018, 14:00 CET. Aanvragers mogen enkel een uitgewerkte aanvraag indienen indien er ook een verkorte aanvraag ingediend is.

Wie zoeken we?

Onderzoekers uit de domeinen ‘Environment & Sustainability’ en ‘Humanities & Social Sciences’, verbonden aan een Nederlandse universiteit of een aan de KNAW of NWO verbonden onderzoeksinstituut worden aangemoedigd om een onderzoeksvoorstel in te dienen in deze ronde.

Geïnteresseerd?

Bezoek de financieringspagina van de ASDI- ronde voor meer informatie over de ronde en het beoordelingsproces. Aanvullend organiseert het Netherlands eScience Center een voorlichtingsbijeenkomst voor potentiële aanvragers op 10 april 2018. Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan hier.

Betrokken partijen

De ASDI-ronde wordt gefinancierd door het Netherlands eScience Center. Het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen zal in samenspraak met het Netherlands eScience Center de ronde uitvoeren.

Contact

Voor vragen over de uitvoering van de ronde kunt u terecht bij Barbara van der Sar–Reumer, programmacoördinator NWO-domein ENW. Voor inhoudelijke vragen over de ronde kunt u terecht bij Frank Seinstra, director of eScience program bij het Netherlands eScience Center.

Barbara van der Sar-Reumer
Email: e-science@nwo.nl,
Telefoon: 070 349 4602

Frank Seinstra
Email: asdi-call@esciencecenter.nl,
Telefoon: 020 460 4770

 

Meer informatie


Bron: NWO