Vier Vici’s voor technische wetenschappen bij TTW

9 februari 2017

NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) gaat vier Vici-beurzen voor technische wetenschappen toekennen binnen de aanvraagronde voor 2017. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. De beurs kan oplopen tot 1,5 miljoen euro per ontvanger.

De uiteindelijke toekenning van vier Vici-beurzen zal plaatsvinden binnen de Vici-ronde 2017, die nu openstaat voor aanvragen. Met Vici-financiering kunnen onderzoekers een eigen onderzoeksgroep op te bouwen, vaak vooruitlopend op een hoogleraarspositie. Het maximale financieringsbedrag per Vici-aanvraag is 1,5 miljoen euro. 

De beoordeling van nieuwe Vici-aanvragen verloopt anders dan voorheen. Vanaf nu is de gehele beoordelingsprocedure, inclusief de interviews, ingericht in vijf loketten. Vier loketten corresponderen met de domeinen van het nieuwe NWO. TTW krijgt daarmee een eigen loket, en zal dus de volledige beoordelingsprocedure van Vici-aanvragen binnen de technische wetenschappen uitvoeren. Het vijfde loket is bestemd voor Vici-aanvragen die de grenzen van de NWO-domeinen overstijgen.

De afgelopen jaren werden Vici-aanvragen van indieners uit de technische wetenschappen beoordeeld in het Vernieuwsingsimpuls-domein Bèta-Technische Wetenschappen. De interviews, die de laatste stap vormden in het beoordelingsproces, vonden NWO-breed plaats. 

Eerdere Vici-laureaten in de technische wetenschappen

Ronde 2016

Geen Vici's voor technische wetenschappen

Ronde 2015

Prof.dr.ir. R.G.H. Lammertink
Dr.ir. M.J.P. van Osch

Ronde 2014

Prof.dr.ir. H. van der Kooij

Ronde 2013

Prof.dr. E.J.M. Hensen
Dr. M.G. Maarten Kleinhans
Prof.dr. B.G. Ruessink

Ronde 2012

Prof.dr.ir. R.P. de Vries

Ronde 2011

Prof. dr. ir. P. Breedveld
Prof. dr. L.W. Hamoen
Prof.dr.ir. C.L. de Korte

Ronde 2010

Prof.dr.ir. W.P.M.H. Heemels
Prof.dr. F.G. Mugele
Prof. K.A. Williams

Ronde 2009

Prof.dr.ir. W. Steenbergen
Prof.dr. S. Luding
Prof.dr.ir. W.M.M. Kessels 

Ronde 2008

Prof.dr.ir. G.J.T. Leus
Prof.dr. A. Fiore
Prof.dr. G.P. van Wezel

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Toegepaste en Technische Wetenschappen

Programma

Vernieuwingsimpuls

Contact

Dr. Leo Korstanje (Senior programmamedewerker) Dr. Leo Korstanje (Senior programmamedewerker) +31 (0)30 6001300 l.korstanje@nwo.nl