NWO op technologiebeurs Hannover Messe

Inspired by science, driven by society and resulting in innovative technologies

20 april 2017

Van maandag 24 tot en met vrijdag 29 april neemt NWO deel aan de grootste technologiebeurs ter wereld, de Hannover Messe. Het centrale thema van 2017 is Integrated Industry – Creating Value. In aansluiting hierop presenteren verscheidene NWO-instituten en TNO zich gezamenlijk onder het thema Big Science for Industry. Ook het Centrum Wiskunde & Informatica (NWO-instituut CWI) met enkele spin-offs en het onderzoeksprogramma Maatschappelijk verantwoord innoveren (NWO-MVI) nemen deel aan de beurs.

NWO op Hannover Messe 2017

NWO-instituten zoeken samenwerking met high tech bedrijfsleven

Hoogwaardige technologie is key om wetenschappelijke nieuwsgierigheid om te zetten in economische en maatschappelijke innovatie. Met hun grensverleggend onderzoek vormen de NWO-instituten en TNO elk op hun terrein een waardevolle bron van kennis voor samenwerking met het hightech bedrijfsleven. Deze samenwerking wordt op de Hannover Messe zichtbaar in presentaties op drie thema’s: Big Science for Industry, Big Data en Maatschappelijk Verantwoord Innoveren. Onderzoekers van onder meer de NWO-instituten DIFFER, SRON, Nikhef en het CWI, en van TNO, maar ook vertegenwoordigers van partijen als het Industrial Liaison Officers-net, NWO-MVI, VDL, NOVA, en verschillende startups, nemen de bezoeker mee in het verhaal van de innovatieketen - van fundamenteel onderzoek, via toegepast onderzoek tot demonstratie en valorisatie - en tonen de business opportunities voor de technologiesector.

Showcases Big Science for Industry, Big Data en Maatschappelijk verantwoord innoveren

De innovatieketen vormt de rode draad door de gezamenlijke presentatie van TNO en NWO op de Messe. Showcases als de European Extremely Large Telescope (E-ELT), ‘s werelds grootste oog op de hemel, onderdelen van neutrinotelescoop KM3NeT, die de aard van ongrijpbare elementaire deeltjes achterhaalt, en een mock-up van de ITER-reactor om de technische haalbaarheid van fusie als energiebron te bewijzen, illustreren deze keten. CWI presenteert haar expertise op het gebied van Big Data, met de spin-offs SEITA, SWAT.engineering en Stokhos Emergency Mathematics.

Het NWO-programma Maatschappelijk verantwoord innoveren laat met een 360-gradenanimatie zien hoe technologische innovaties die maatschappelijk verantwoord zijn aangepakt, kansen voor de topsectoren en het bedrijfsleven bespoedigen.

Minister Kamp en staatssecretaris Dekker wonen NWO-presentaties bij

Zowel staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker, als minister van Economische Zaken Henk Kamp zijn bij NWO te gast in het Holland High Tech paviljoen in hal 2 (Research & Development). Tijdens deze bezoeken op maandagmorgen 24 en dinsdagmorgen 25 april vinden er diverse presentaties en ondertekenmomenten van de aanwezige NWO-onderdelen plaats. Zo lanceren CWI en het big data analyse- en data science software-bedrijf Databricks een nieuwe samenwerking. Pers en bezoekers van de Messe zijn van harte uitgenodigd deze sleutelmomenten bij te wonen.

Grote Nederlandse vertegenwoordiging

NWO maakt deel uit van meer dan 140 Nederlandse exposanten op de beurs. De Nederlandse paviljoens zijn gesitueerd in hal 2 (Knowledge and R&D), hal 4 (Startup, Automotive and Industrial Supply), hal 8 (IT and Smart Industry) en hal 27 (Energy and E-mobility).

Meer informatie

> Kijk voor meer informatie over de showcases en de deelnemende partijen via NWO op nwo.nl/hannovermesse (Engels)

> Bekijk gedetailleerd overzicht NWO-programma met bewindslieden minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dekker (OCW)

 

Bron: NWO