Expositie Life Time met werken van BAD Award-winnaars 2017

24 november 2017

Op de tentoonstelling ‘Life Time’ zijn van 1 december 2017 tot 18 februari 2018 de winnende projecten van de Bio Art and Design Award 2017 (BAD AWARD) te zien. Een expositie over de tijd in samenhang met het leven.

Life Time tentoonstelling in MU artspace

De kunst heeft de tijd allang omarmd in vormen als video of performance, of ze bevraagt de tijd, zoals veel bio-kunst en bio-design, via geboorte, groei, rot en verval, en cycli van hele ecosystemen. Veel werken in de tentoonstelling onderzoeken de tijd in samenhang met het leven, als erkenning van de beperkte tijd die ons mensen gegeven is, als inventarisatie van onze collectieve impact, en ook als blijk van ontzag voor de immensiteit van wat ons voorging en wat ons allemaal, onverbiddelijk volgt.

Winnaars BAD Awards 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met ‘Anon, An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei 2017 uitgeroepen tot de winnaars.

Kunst en wetenschap

De BAD Award is een jaarlijkse competitie bedoeld voor getalenteerde kunstenaars en ontwerpers die kunst en wetenschap verbinden in veelbelovende projecten. De 3 winnende teams krijgen elk €25.000,- en hebben 6 maanden om hun plannen uit te werken in nauwe samenwerking met vooraanstaande Nederlandse life sciences & health onderzoekscentra. De BAD Award en de daar door MU aan gekoppelde jaarlijkse bioart en –design tentoonstelling koppelen de ongelooflijke vooruitgang in het biowetenschappelijk onderzoek aan creatieve perspectieven.

Waar

De expositie is van 1 december 2017 tot en met 18 februari 2018 te bezoeken in de MU Eindhoven.

Meer informatie


Bron: NWO