NWO stopt tweemaal 2 miljoen in onderzoek naar re-integratie bij psychische problemen

6 april 2017

NWO heeft de concept-call for proposals gepubliceerd die innovatief onderzoek financiert naar interventies op het gebied van wonen, (vrije)tijdsbesteding en beeldvorming van adolescenten en volwassenen met autisme en psychose. Daarmee is in totaal 4 miljoen euro gemoeid. Maandag 10 april is bij ZonMw in Den Haag een informatiebijeenkomst voor aanvragers, ook voor soortgelijke calls Praktijkonderzoek maatschappelijk en/of persoonlijk herstel en Ontwikkeling en implementatie van interventies verward gedrag, beide van ZonMw.

NWO, ZonMw en Stichting tot Steun VCVGZ zetten zich gezamenlijk in voor herstel en (re-)integratie van mensen met psychische problemen. Psychische aandoeningen hebben immers een groot effect op mens en maatschappij en er is hieromtrent nog steeds weinig kennis. Met deze drie subsidieoproepen zetten de organisaties  initieel een totaalbudget van ongeveer 4,2 miljoen euro in. De calls van ZonMw staan al open voor aanvragen, de call van NWO gaat medio mei open.

Over ongeveer twee jaar volgt een tweede NWO-call naar (re-)integratie van  mensen met autisme en psychose.

Verwarde personen zorgen voor veel overlast in de binnenstad van Amsterdam.Verwarde personen zorgen voor veel overlast in de binnenstad van Amsterdam. Foto Jos van Zetten (Flickr)

Informatiebijeenkomst 10 april

Wilt u meer informatie over de subsidieoproepen gericht op herstel en re-integratie in de samenleving? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandagmiddag 10 april in Den Haag.

Meer informatie

Bron: NWO