Tweede Future Energy conferentie op 19 en 20 september 2017

27 februari 2017

De succesvolle eerste editie van de 'Computational Sciences for Future Energy Conference' krijgt dit jaar een vervolg. De conferentie brengt de Nederlandse onderzoeksgemeenschap op het gebied van computationele wetenschap voor energietoepassingen op 19 en 20 september samen in Eindhoven. De conferentie wordt georganiseerd door Shell en NWO.

De conferentie is voor alle onderzoekers die werken in het veld van computationele wetenschap gerelateerd aan energie en ook voor hen die deel uitmaken van het Shell-NWO-programma 'Computational Sciences for Energy Research' (CSER) en de Shell-NWO programma's 'CO2 Neutral Fuels' en 'Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems' (URSES).

Programma
Het programma bestaat uit plenaire lezingen die gehouden worden door vooraanstaande (inter)nationale wetenschappers op het gebied van computationele wetenschap. De volgende onderwerpen komen tijdens de conferentie aan bod: CO2-neutrale brandstoffen, computationele chemie, geowetenschappen, multifase-stroming, zonne-energie, windenergie, material wetenschappen en URSES. Ook worden er lezingen, pitch sessies en posterpresentaties gegeven door promovendi. Er wordt een prijs uitgereikt aan de promovendus met de beste pitch en posterpresentatie.

Deadlines
De deadline voor het indienen van abstracts is 1 juni 2017.
De deadline voor registratie (zonder abstract) is 31 augustus 2017.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma, de sprekers en de organisatie kunt u terecht op de congreswebsite. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de organisatoren: info@future-energyconference.com, (030) 600 12 73. Klik hier voor meer informatie over het CSER-onderzoeksprogramma.

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte en Natuurwetenschappen

Speerpunt

Energie