Gezocht: talentvolle onderzoekers die binnen één week ICT-case studies oplossen

28 augustus 2017

De NWO domeinen Exacte en Natuurwetenschappen en Technische en Toegepaste Wetenschappen organiseren dit jaar voor de vijfde keer de workshop ICT with Industry van 27 november tot 1 december 2017 in samenwerking met het Lorentz Center in Leiden. Ongeveer vijftig onderzoekers van Nederlandse universiteiten zullen gedurende een week intensief samenwerken aan wetenschappelijke uitdagingen, die aangedragen zijn door de deelnemende industriële partners: Blendle, Triodos, i3B, TNO-ESI en Océ.

De onderzoekers gaan in verschillende teams gedurende een week intensief werken aan de ICT uitdagingen. Naast het gezamenlijk werken aan de vraagstukken is het doel van de workshop een netwerkplatform voor informatica onderzoekers en industriële partners te creëren. De workshop zal naar verwachting leiden tot een aantal nieuwe publicaties en/of onderzoeksinitiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden voor onderzoek tussen de informatica en de industrie.

Aanmelden voor 5-daagse ICT with Industry workshop in Lorentz Center Leiden:
NWO is op zoek naar onderzoekers van Nederlandse universiteiten die van 27 november tot 1 december het aandurven om met andere onderzoekers de ICT-case studies op te lossen. Voor meer informatie of aanmelden voor ICT with Industry 2017.

Call for Participation
Promovendi die de workshop bijwonen kunnen in aanmerking komen voor studiepunten mits ze aangesloten zijn bij de onderzoeksscholen ASCI, IPA en SIKS. Deelnemers van de workshop worden geacht gedurende de workshop (5 dagen) beschikbaar te zijn. Deelname aan de workshop is gratis.

Over NWO
NWO verbindt ICT wetenschappers en bedrijfsleven met als drijfveer stimuleren van wetenschap en overdragen van kennis tussen onderzoekers en industrie. Als initiatiefnemers van de workshop ICT with Industry zorgt NWO voor een succesvolle netwerkactiviteit en kennisoverdracht tussen de betrokken partijen.

Meer informatie over de workshop: 
ICT with Industry voorzitter:  Arend Rensink, arend.rensink@utwente.nl
Lorentz Center:  Martijn Fritsen, fritsen@lorentzcenter.nl,
+31 71 527 55 42
NWO ENW:  Marijn Hollestelle, ictwindustry@nwo.nl,
+31 70 344 09 37
NWO TTW:  Margriet Jansz, m.jansz@nwo.nl, +31 6 2907 28 12

Bron: NWO