e-IRG publiceert Roadmap 2016 als volgende stap naar e-Infrastructuur Commons

21 februari 2017

De e-Infrastructure Reflection Group (e-IRG) heeft een nieuwe versie uitgebracht van haar Roadmap document. De e-IRG Roadmap 2016 heeft als doel een duidelijke route uit te tekenen met betrekking tot de verdere evolutie van het Europese e-Infrastructuur systeem. e-IRGSP5 bouwt voort op de ervaringen van de vorige e-IRG support programma’s en valt onder het subsidieprogramma Horizon 2020 van de Europese Commissie. NWO is sinds 2006 betrokken.

De Roadmap begint met een korte uitleg over de e-IRG visie en een beoordeling van de mate waarin de huidige nationale en internationale e-Infrastructuren dit reeds realiseren.

Het document stelt vervolgens een analyse voor van het landschap van het huidige Europese e-Infrastructuur systeem en identificeert de belangrijkste uitdagingen die een harmonisering en integratie van de e-Infrastructuur in de weg staan. Lees het volledige persbericht  

Over e-IRG

e-IRG is een zelfregulerend en onafhankelijk orgaan, bestaande uit delegaties van de EU Lidstaten en de Geassocieerde Landen en de Europese Commissie. De e-IRG visie is om de integratie op het gebied van Europese e-infrastructuren en verbonden diensten, binnen en tussen de lidstaten te vergemakkelijken, zowel op Europees niveau als wereldwijd. In zijn reeks van Roadmaps, bouwt e- IRG voort op deze visie om zijn missie te vervullen om een coherente, innovatieve en strategische Europese e-infrastructuur beleidsvorming en de ontwikkeling van convergente en duurzame e-infrastructuur diensten te ondersteunen.

Over e-IRGSP5

Het project e-IRGSP5 biedt ondersteuning aan de e-Infrastructuur Reflection Group. Lees meer

 

Bron: NWO