NWO stimuleert samenwerking MKB met laatste calls in pilot KIEM-HTSM en LIFT-HTSM

11 september 2017

Voor de pilotfase van de instrumenten KIEM-HTSM en LIFT-HTSM gaan op korte termijn nieuwe calls open met deadlines in december.

Bij KIEM-HTSM staat samenwerking met het MKB binnen de Topsector High-Tech Systemen en Materialen (HTSM) centraal. Daarnaast is er de call voor LIFT-HTSM waar naast het MKB ook grotere bedrijven terecht kunnen voor samenwerkingsprojecten waar meer fundamentele wetenschap aan bod komt. Meer informatie is binnenkort beschikbaar via de NWO website.

KIEM-HTSM en LIFT-HTSM richten zich op samenwerking tussen de natuurkunde en het midden- en kleinbedrijf (MKB) binnen de Topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM). Bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen bij NWO terecht voor vernieuwende, relatief kleine samenwerkingsprojecten waarin het bedrijfsleven wil investeren. Onderzoekers en MKB werken samen om kennisvragen van het MKB aan te pakken, en om de samenwerking tussen MKB en academia te versterken. Sinds 2004 is het bij NWO mogelijk om een Industrial Partnership Programme (IPP) aan te vragen. Met dit instrument wil NWO de verbinding met de industrie versterken en zo met NWO-onderzoek bijdragen aan de Nederlandse kenniseconomie.

Bron: NWO