Twee Nederlandse chemici genomineerd voor ‘New Scientist Wetenschapstalent 2017’

23 mei 2017

Tiddo Mooibroek (UvA, supramoleculaire chemie) en Mathieu Odijk (UT, lab-on-a-chip) zijn twee van de 25 kanshebbers op de titel ‘New Scientist Wetenschapstalent 2017’. Via de digitale stembus kunt u meebepalen wie op 22 juni de prijs voor talentvolste jonge onderzoeker uit Nederland en Vlaanderen krijgt.

De achttien universiteiten uit Nederland en Vlaanderen mochten elk drie talenten aandragen. Hieruit heeft de redactie van New Scientist een top 25 samengesteld. Tot en met maandag 5 juni is het mogelijk om te stemmen op uw favoriet. Een vakjury beoordeelt de kandidaten op wetenschappelijke impact, maatschappelijke impact, originaliteit van het onderzoek en mate van popularisatie. Het publieks- en juryoordeel tellen vervolgens elk voor 50 procent mee in de einduitslag.

Op 22 juni betreden de vijf best scorende talenten het podium van de Kleine Komedie in Amsterdam tijdens het evenement New Scientist Live: Nobelprijs. Zij krijgen hier de kans zichzelf en hun onderzoek te presenteren. Winnaar van de Nobelprijs voor Scheikunde Ben Feringa  reikt aan het eind van de avond de prijs uit aan de winnaar van de verkiezing.

De verkiezing van het New Scientist Wetenschapstalent wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. De verkiezing biedt jonge wetenschappers een podium waarop ze hun onderzoek aan het brede publiek kunnen laten zien.

Stemmen of meer informatie over de verkiezing? Ga naar de website van New Scientist.

Bron: NWO