Veelzijdige kristalgroei voor functionele materialen

31 maart 2017

AMOLF-onderzoeker Wim Noorduin en zijn collega Nadir Kaplan van Harvard University (VS) ontwikkelden een model waarmee de vorming van een heel scala aan fraaie driedimensionale kristalstructuren nauwkeurig te beschrijven en voorspellen is. Daarmee ligt een nieuwe, goedkope en veelzijdige productiewijze in het verschiet voor de vervaardiging van functionele materialen zoals lichtgeleiders voor zonnecellen.

Microscoopopname van spiraalvormige structuur

Noorduin en Kaplan presenteren hun resultaten op 31 maart 2017 in Science, een belangrijke mijlpaal in hun onderzoek. Noorduin:

"Vier jaar geleden waren we vooral enthousiast over de veelzijdigheid van de kristallisatietechniek. Nu weten we ook hoe we er praktische relevantie aan kunnen geven."

Lees verder op de website van AMOLF.

Over AMOLF
Onderzoeksinstituut AMOLF verricht fundamenteel, fysisch georiënteerd onderzoek op het gebied van nanofotonica, zonnecellen, designer matter en biomoleculaire systemen. AMOLF speelt een vooraanstaande rol bij het initiëren en tot wasdom brengen van nieuwe onderzoeksterreinen met een grote potentie voor technologische innovaties.
AMOLF is onderdeel van NWO.

Bron: NWO