Ben jij de Young eScientist 2016?

Win 50.000 euro aan eScience-expertise voor je vernieuwende onderzoeksidee

3 augustus 2016

Ben je een jonge en ambitieuze onderzoeker? Probeer je antwoorden te vinden op uitdagende onderzoeksvragen in jouw wetenschappelijke domein? En maak je daarbij gebruik van een data-gedreven of rekenintensieve aanpak? Dan ben jij misschien de Young eScientist 2016!

De grote maatschappelijke vraagstukken van de komende jaren zoals klimaatverandering, verstedelijking, bevolkingsgroei en schaarste van natuurlijke grondstoffen vragen om wetenschappelijke en technologische innovatie. Wetenschappers worden steeds meer afhankelijk van de ICT-expertise die nodig is om een antwoord te vinden op deze onderzoeksvraagstukken.

Het is een uitdaging voor wetenschappers om de toenemend complexere digitale technologie in te zetten voor hun onderzoek. Het Netherlands eScience Center werkt samen met domeinwetenschappers om state-of-the-art computer- en datawetenschap te ontwikkelen en in te zetten voor onderzoek op het gebied van Humanities & Social Sciences, Environment & Sustainability, Life Sciences & eHealth, en Physics & Beyond.

Het Netherlands eScience Center reikt daarom 50.000 euro aan expertise uit aan een vernieuwend eScience idee. Samen met de experts van het eScience Center zet je jouw idee om in een path-finding project. Dien je idee in vóór 1 september 2016!

National eScience Symposium

De Young eScientist Award Ceremony zal plaatsvinden tijdens het National eScience Symposium in de Amsterdam ArenA op 13 oktober 2016.


Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte Wetenschappen Aard- en Levenswetenschappen Maatschappij- en Gedragswetenschappen Geesteswetenschappen ZonMw (gebied) Natuurkunde