Ronde GGz-onderzoek voor wetenschappers buiten de GGz

9 augustus 2016

Wetenschappers uit disciplines buiten de geestelijke gezondheidszorg (GGz) kunnen een multidisciplinaire fellowship aanvragen om innovatieve wetenschappelijke ideeën voor GGz-onderzoeksvragen uit te werken. Door bruggen te slaan tussen de verschillende disciplines stimuleren zij vernieuwend multidisciplinair onderzoek. NWO-onderdeel ZonMw verzorgt deze ronde.

De subsidieronde voor multidisciplinaire fellowships richt zich op onderzoek naar vroege herkenning en behandeling, en gepersonaliseerde zorg in de GGz. De deadline voor indiening is 11 oktober 2016 om 14.00 uur.

Fellowships

Naast multidisciplinaire fellowships kunnen in deze subsidieronde ook praktijkfellowships aangevraagd worden. Er kunnen dus binnen één subsidieronde 2 soorten fellowships aangevraagd worden:

  • Multidisciplinaire fellowships: gepromoveerde wetenschappers uit niet GGz-disciplines die de kans krijgen innovatieve wetenschappelijke ideeën met betrekking tot GGz-onderzoeksvragen uit te werken.
  • Praktijkfellowships: professionals en behandelaren werkzaam in de GGz, die onderzoek willen verrichten naar een vernieuwend, grensverleggend GGz-onderwerp.

Fellowships kunnen aangevraagd worden voor een looptijd van minimaal 3 en maximaal 5 jaar met een maximaal subsidiebedrag van € 300.000,-. Het totaal beschikbare subsidiebudget voor deze ronde bedraagt € 1.500.000,-.

Informatiebijeenkomst

Bent u van plan om een subsidieaanvraag in te dienen en wilt u meer weten over deze subsidieronde? Kom dan vrijdagmiddag 9 september naar de informatiebijeenkomst over de subsidierondes van het Onderzoeksprogramma GGz in Den Haag (aanmelden verplicht.)

Meer informatie


Bron: NWO