Trossen los voor het NIOZ

28 januari 2016

Op 27 januari gooiden het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee , de Universiteit Utrecht en NWO symbolisch de trossen los. Hiermee beklonken de drie organisaties de in 2015 ondertekende intensivering van de samenwerking. Het NWO-instituut NIOZ en de Universiteit Utrecht gaan een onderwijs- en onderzoekssamenwerking aan op het gebied van water en klimaat voor een periode van 10 jaar.

Vertegenwordigers van NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee , de Universiteit Utrecht en NWO gooien symbolisch de trossen los voor een intensievere samenwerking.

De bijeenkomst betekende ook de start van de nieuwe ingeslagen koers van het NIOZ. Met vier wetenschappelijke afdelingen krijgt het NIOZ een nieuwe opzet die meer focus zal brengen in het wetenschappelijk onderzoek. “De samenwerking van het NIOZ met de Universiteit Utrecht illustreert de rol van NWO-instituten als krachtige nationale instrumenten in de wetenschap. De NWO-instituten beschikken over state of the art onderzoeksfaciliteiten, die ze beschikbaar stellen voor nationale en internationale samenwerkingsverbanden. Vanuit hun unieke positie in de wetenschap spelen de NWO-instituten een belangrijke en verbindende rol in de NWO-strategie en in de realisatie van de Nationale Wetenschapsagenda,” aldus NWO-voorzitter Jos Engelen.

Versterking langdurige samenwerkingsrelatie

Het NIOZ werkt al meer dan 25 jaar samen met de Universiteit Utrecht op de gebieden van mariene en klimaatwetenschappen. Deze samenwerking krijgt nu een sterke impuls zodat topwetenschappers en onderzoeksgroepen over en weer gebruik kunnen maken van elkaars laboratorium en experimentele faciliteiten.

Gerelateerde berichten


Bron: NWO