Meer focus op toepassing in onderzoek slimme energiesystemen

7 januari 2016

Vanaf 5 januari 2016 kunnen onderzoekers met lopende projecten binnen het programma URSES (Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems) een aanvraag indienen voor URSES+, waarmee ze hun onderzoek naar slimme en duurzame energiesystemen verder kunnen ontwikkelen richting praktische toepassing.

Door de betrokkenheid van het AMS Institute (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Studies) krijgen de onderzoekers de mogelijkheid hun potentiële innovaties te testen in de stedelijke context van de regio Amsterdam.

Het financieringsinstrument maakt aanvullend onderzoek mogelijk om de resultaten uit de URSES-projecten door te ontwikkelen, te ontwerpen en te testen. Ook kan de vraag worden beantwoord hoe deze innovaties geschikt zijn te maken voor toekomstige energiesystemen van grote steden en metropolen, en wat de randvoorwaarden zijn voor succesvolle toepassing. Uiteindelijk dient het aanvullend onderzoek bij te dragen aan de toepassing, integratie en valorisatie van ontwikkelde kennis en oplossingen van het URSES-programma binnen deze grootstedelijke context.

Het programma sluit volledig aan bij en is afgestemd op het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Switch2Smart Grids, dat onderdeel vormt van de topsector Energie. URSES is een gezamenlijk initiatief van de NWO-gebieden Maatschappij- en Gedragswetenschappen (MaGW) en Exacte Wetenschappen (EW), Technologiestichting STW en Shell.

De call for proposals URSES+ staat alleen open voor lopende URSES-projecten.

Meer informatie


Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Maatschappij- en Gedragswetenschappen Exacte Wetenschappen Technische Wetenschappen

Programma

Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems (URSES)

Speerpunt

Samenwerken in thema's (2011-2014) Thema: Duurzame energie (2011-2014)