NWO Geesteswetenschappen in DWDD Pop-Up Museum II

Tentoonstelling 'Verborgen Kunstwerken' 29 januari - 22 mei 2016

27 januari 2016

Wegens groot succes opent het Allard Pierson Museum op 29 januari 2016 voor de tweede keer zijn deuren voor het DWDD Pop-Up Museum. Het televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD) richt met een aantal van haar vaste gasten negen zalen in met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: verborgen kunstwerken. NWO Geesteswetenschappen is een van de partners van dit tweede DWDD Pop-Up Museum.

Logo DWDD Pop-Up Museum II

Als partner zal NWO Geesteswetenschappen verschillende onderzoeken op het gebied van de geesteswetenschappen en creatieve industrie in het tijdelijke museum tentoonstellen. Elke maand zal een ander door NWO Geesteswetenschappen gefinancierd onderzoeksproject te zien zijn, waarbij aansluiting wordt gezocht met de zalen die door de gastconservatoren zijn ingericht.

Op deze manier kunnen de museumbezoekers kennismaken met door NWO gefinancierd onderzoek dat een relatie heeft met de thema’s van het museum. Als eerste is het onderzoek van dr. Esther van Gelder te zien. Zij deed met Rubicon-financiering aan Descartes Centre for the History and Philosophy of the Sciences and the Humanities (Universiteit Utrecht) onderzoek naar de rol van kunstenaar-graveur-boekhandelaar J.C. Sepp bij de ontdekking van de 'Nederlandse natuur'.


Waar en wanneer

Het Pop-Up Museum is te bezoeken van 29 januari tot en met 22 mei 2016. Het bevindt zich in het Allard Pierson Museum en is tijdens deze periode elke dag geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Adres: Oude Turfmarkt 127, Amsterdam


Bron: NWO