Het Trans-Atlantisch Platform lanceert de vierde Digging into Data Challenge

4 maart 2016

Het Trans-Atlantisch Platform (T-AP) lanceert de T-AP Digging into Data Challenge 2016 om onderzoeksprojecten binnen de sociale en geesteswetenschappen te ondersteunen die gebruik maken van 'big data'. Het kan gaan om onderzoek met behulp van grote hoeveelheden gegevens in de vorm van teksten, beelden, muziek, foto's, audio of audiovisuele data. Voor de financiering komen projecten in aanmerking waarin onderzoekers uit minimaal drie lidstaten participeren, en waarbij partners van beide kanten van de Atlantische Oceaan betrokken zijn. De deadline voor het indienen van aanvragen is 29 juni 2016.

Hoe aanvragen?

In alle projecten dient gebruik gemaakt te worden van grootschalige, digitale data-analysetechnieken, waarbij duidelijk gemaakt wordt hoe deze technieken tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Onderzoekspartners zullen financiering ontvangen van hun eigen nationale financiers voor projecten met een duur van maximaal 36 maanden.

De resultaten van deze onderzoeksprojecten zullen aan het eind van de financieringsperiode gepresenteerd worden tijdens een speciale conferentie die gesponsord wordt door de deelnemende partners. T-AP Digging into Data gaat gezamenlijke onderzoekteams van drie continenten ondersteunen:

  • Europa (Finland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Portugal [nog niet bevestigd] en het Verenigd Koninkrijk)
  • Noord-Amerika (Canada, Mexico, de Verenigde Staten)
  • Zuid-Amerika (Brazilië en Argentinië)

Over T-AP

Het Trans-Atlantisch Platform (T-AP) is een samenwerking tussen de belangrijkste financiers en facilitatoren van onderzoek binnen de sociale en geesteswetenschappen uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa. Het doel van T-AP is het vergroten van de mogelijkheden van financiers, onderzoeksinstellingen en onderzoekers om een transnationale dialoog en samenwerking aan te gaan.NWO Maatschappij- en Gedragswetenschappen en NWO Geesteswetenschappen zijn lid van het Trans-Atlantisch Platform.

Meer informatie


Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Geesteswetenschappen Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programma

Trans-Atlantic Platform (T-AP)