Wiskundigen gezocht voor SWI 2017

25 oktober 2016

De SWI (Studiegroep Wiskunde met de Industrie) zoekt wiskundigen om aan vraagstukken te werken die door de industrie worden aangedragen. De Studiegroep Wiskunde & Industrie vindt plaats in de periode 23-27 januari 2017 op het Amsterdam Science Park. Dit evenement is bedoeld ter versterking van de samenwerking tussen Wiskunde en het bedrijfsleven en wordt gesponsord door NWO Exacte Wetenschappen en STW.

Tijdens de SWI werk je een week lang samen met andere wiskundigen aan een real-life probleem aangedragen door een van de deelnemende bedrijven. Vertegenwoordigers van de bedrijven presenteren hun problemen op maandag. Daarna werken de teams vervolgens aan het oplossen van de vraagstukken. De teams presenteren hun oplossingen op vrijdag. Deelnemers van eerdere edities beschrijven SWI als zeer interessant en uitdagend. Een overzicht van de vraagstukken voor de SWI 2017 vind je hier.

Zowel junior als senior wiskundigen zijn van harte welkom om deel te nemen. Deelname, inclusief lunches en diners, is gratis na registratie op de website van SWI2017.  Op aanvraag kan de SWI organisatie voor deelnemers die van buiten de regio Amsterdam komen accommodatie verzorgen.

SWI 2017 wordt mede georganiseerd door het Korteweg - de Vries Instituut  van de Universiteit van Amsterdam en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). Meer informatie, registratie en een volledig programma 


Bron: NWO