Nederlandse Prijs voor ICT- onderzoek 2017 open voor voordrachten

4 juli 2016

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) moedigt informatica hoogleraren aan om jonge en talentvolle onderzoekers, met een leeftijd onder de 40 jaar, voor te dragen voor de ICTPrijs 2017. De uiterste datum voor voordrachten is 1 oktober 2016.

Voordrachten dienen te worden gezonden aan de secretaris Natuurwetenschappen van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen (KHMW), Prof dr. A.P. IJzerman. De circulaire met daarin de voorwaarden voor het indienen van een voordracht kunt u vinden op de website van de KHMW.

Over de Nederlandse Prijs voor ICT Onderzoek

De Nederlandse Prijs voor ICT Onderzoek is in 2011 door Informatica Platform Nederland (IPN) en NWO, in samenwerking met de KHMW in het leven geroepen. Het betreft een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt. De Prijs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan 40 jaar op 31 december 2016, die vernieuwend onderzoek op zijn/haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT Het is een  eerbetoon voor het werk van de winnaar en  promotie voor het vakgebied ICT. De prijs bestaat uit 50.000 euro, vrij te besteden voor onderzoek in de ICT, een oorkonde en een sculptuur. De prijs zal uitgereikt worden op ICT.OPEN2017, wat plaats vindt op 21 en 22 maart 2017.
Een overzicht van de eerdere winnaars van de Nederlandse Prijs voor ICT onderzoek is te vinden op de website van IPN.

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte Wetenschappen

Speerpunt