15 Vooraanmeldingen ingediend binnen de ronde Complexity in Health & Nutrition

19 december 2016

In september 2016 deed het NWO-gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen een oproep om financiering aan te vragen voor vernieuwend, multidisciplinair onderzoek naar complexiteit in voeding en gezondheid, aan consortia van academische onderzoekers met belangstelling op het gebied van informatica en wiskunde, private en/of (semi-)private partners zoals bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en publieke onderzoeksinstellingen zoals TNO. Voor de ronde 2016 stelt het NWO-gebied Exacte Wetenschappen circa M€ 1.0 (één miljoen) beschikbaar.

Begin november ontving het NWO bureau 15 vooraanmeldingen. Het doel van het programma Complexity in Health & Nutrition is vernieuwend, multidisciplinair onderzoek stimuleren dat leidt tot radicale ideeën voor het complexe interacties tussen voedsel-bio-psycho-sociale systemen die van belang zijn voor persoonlijke gezondheid en dat bijdraagt aan de theorievorming op, en vernieuwing van het gebied van complexe systemen.

De vooraanmeldingen zijn begin december beoordeeld door een internationale commissie. Binnenkort zullen de aanvragers formeel worden geïnformeerd en worden de betreffende onderzoekers uitgenodigd een uitgewerkte aanvraag in te dienen.

De deadline voor het indienen van uitgewerkte aanvragen is 9 februari 2017, 14.00 uur ‘s middags.

Bron: NWO