Vijf redenen voor het MKB om naar chemieconferentie CHAINS te gaan

22 november 2016

CHAINS is het wetenschappelijke congres voor de chemie in Nederland. Drie dagen lang, van 6 tot 8 december, dompelen chemici uit alle disciplines zich onder in een uitgebreid lezingenprogramma om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Ook voor MKB-bedrijven in de chemie is er van alles te beleven op CHAINS. Vijf redenen om als MKB-ondernemer in elk geval op 7 december naar CHAINS te gaan.

 1. ChemieLink paviljoen

  Op de beursvloer richt ChemieLink een paviljoen in. MKB-bedrijven in de chemie die op zoek zijn naar ondersteuning bij ondernemersvraagstukken, kunnen terecht bij een van de innovatiemanagers van InnovatieLink. Op dit paviljoen staan ook vijf bedrijven die gelieerd zijn aan ChemieLink: Flowid, Electric Ant Lab, Future Chemistry, Blue-tec en Delft IMP. Zij willen graag kennis en ervaring met andere ondernemers uitwisselen.
 2. Netwerklunch

  Deelname aan de netwerklunch. Ondernemers met een prangende vraag of een aanbod en die daar een-op-een met iemand over van gedachten willen wisselen, kunnen zich aanmelden voor de lunch. Met de vooraf ingevulde vraag/aanbod formulieren, gaat de organisatie actief op zoek naar een geschikte tafelpartner. klik hier voor aanmelding.
 3. KNCV-sessie over ondernemerschap in de chemie

  Onder leiding van Peter van Tilburg organiseert de KNCV een praktijkgerichte bijeenkomst over innovatief ondernemen in de chemie. De sessie start met een schets van het startup landschap in de Nederlandse chemie met de diverse initiatieven en aansprekende voorbeelden. Daarnaast komen vier bedrijven aan het woord die zich in de opschalende fase bevinden:  Duplaco, Syncom,  AstraZeneca/Acertaen EnzyPep. Zij zullen vanuit verschillende invalshoeken belichten wat je zoal aan uitdagingen tegenkomt bij chemisch ondernemerschap (de ups-and-downs).
 4. eXCHAINS-borrel

  Aansluitend aan de KNCV-sessie is er een netwerkborrel, die mogelijk wordt gemaakt door de Topsector Chemie. Om deze eXCHAINS-borrel meer te laten zijn dan een gesprek met bekenden, worden pitches gehouden van een paar minuten. Deze korte pitches zijn bedoeld om bedrijven en wetenschappers met elkaar in contact te brengen. MKB-ondernemers zijn uitgenodigd om hier actief aan deel te nemen.ouden
 5. Gouden Kiem Award

  In de chemie bruist het van de start-up bedrijfjes, die resultaten van wetenschappelijk onderzoek omzetten in commerciële producten en diensten. NWO Chemische Wetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink willen deze jonge bedrijvigheid zichtbaar maken en het meest bijzondere voorbeeld belonen met de Gouden Kiem Award. Tijdens CHAINS zal de winnaar van de 2016-editie van deze prijs worden bekend gemaakt. Een deskundige jury selecteert jaarlijks uit de genomineerden de winnaar, die 25.000 euro voor onderzoek en publiciteit ontvangt. Ondernemers kunnen zich laten inspireren door de succesvolle partnerships, en zich laten verleiden om volgend jaar zelf mee te dingen naar deze award. Klik hier voor meer informatie over CHAINS.

De online registratie voor  CHAINS 2016 is inmiddels gesloten. Als u wilt komen, stuurt u dan een email naar chains2016@nwo.nl.

Bron: NWO