Nomineer vrouwelijke rolmodellen in de chemie voor de Athena-prijs

29 augustus 2016

Met de Athena-prijs wil NWO Chemische Wetenschappen de aandacht vestigen op excellente vrouwelijke chemici die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek verrichten. Vrouwelijke onderzoekers in de chemie die minder dan tien jaar geleden gepromoveerd zijn, komen in aanmerking voor deze prijs. De nominatieprocedure is nu geopend.

Achtergrond

In het stimuleren van de wetenschappelijke carrière van vrouwelijke onderzoekers is een belangrijke rol weggelegd voor vrouwelijke wetenschappers die als rolmodel dienen voor beginnende vrouwelijke onderzoekers. Om deze rolmodellen beter voor het voetlicht te brengen heeft NWO Chemische Wetenschappen in 2015 de Athena-prijs ingesteld. Met deze jaarlijkse prijs wil NWO Chemische Wetenschappen de aandacht vestigen op excellente vrouwelijke chemici die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek verrichten. Daarnaast is het belangrijk dat kandidaten bijdragen aan bijvoorbeeld onderwijs-, bestuurs-, voorlichtings- en/of andere maatschappelijk relevante activiteiten. De laureaat is een voorbeeld voor andere vrouwen die een carrière in de wetenschap ambiëren.


Nomineren voor de Athenaprijs

De Athena-prijs wordt uitgereikt op basis van nominaties. Onderzoekers werkzaam in chemisch onderzoek, zowel aan Nederlandse kennis- of onderzoeksinstellingen als in het bedrijfsleven, mogen één of meerdere vrouwelijke wetenschappers nomineren voor de Athena-prijs. Daarnaast mag een kandidaat ook zichzelf nomineren. Nominaties voor de Athena-prijs kunnen worden ingediend bij NWO tot en met donderdag 29 september 2016, 14.00 CET., via het e-mailadres womeninchemistry@nwo.nl. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden ter hoogte van €25.000 ter besteding aan onderzoeksgerelateerde activiteiten. 

Hier vindt u meer informatie en de voorwaarden voor nomineren.

Bron: NWO