Odile Eisenstein en Alice Ting plenaire sprekers op chemiecongres CHAINS 2016

16 februari 2016

De eerste plenaire sprekers voor CHAINS 2016 zijn bekend. Professor Odile Eisenstein (Universit├ę de Montpellier) en Alice Ting (Massachusetts Institute of Technology) zullen een voordracht houden tijdens CHAINS 2016, het wetenschappelijk chemiecongres van Nederland.

Het congres vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 december. De programmacommissie 2016 werkt momenteel aan het voorlopig programma van CHAINS, meer informatie hierover volgt in de komende maanden.

Odile Eisenstein is een gerenommeerd emeritus CNRS professor met een tweede aanstelling aan de Universiteit van Oslo. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de reactiviteit van metaal bevattende moleculen die relevant zijn voor de homogene katalyse en de organometaalchemie. Om reactiepaden te analyseren en de eigenschappen van het systeem te onderzoeken, maakt zij gebruik van theoretische chemie.

Alice Ting is Professor of Chemistry bij het Massachussetts Institute of Technology. Ze ontwikkelt technologie├źn voor het meten en manipuleren van biomoleculen en biochemische processen in levende cellen.

Eisenstein en Ting houden hun voordrachten op woensdag 7 december, de tweede en plenaire dag van CHAINS.

Meer informatie over CHAINS 2016

Bron: NWO