60 jaar chemie bij NWO: CW zoekt foto’s, anekdotes, citaten en publicaties

30 mei 2016

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de Stichting Scheikundig Onderzoek Nederland (SON) werd opgericht (13 maart 1956). In 1998 werd de stichting SON omgevormd tot het gebied 'Chemische Wetenschappen' binnen NWO. Van 2002-2012 bestond daarnaast ook het regie-orgaan ACTS (Advanced Chemical Technologies for Sustainability). Het Gebiedsbestuur Chemische Wetenschappen wil bij dit heuglijke jubileum graag stilstaan.

Met de NWO-transitie in het vooruitzicht, waarbij chemie, fysica, aard- en levenswetenschappen en exacte wetenschappen één domein gaan vormen, is zestig jaar chemie een goede gelegenheid om terug te blikken op de verdiensten van de chemische wetenschap de afgelopen zestig jaar. NWO-CW is daarom op zoek naar foto’s ‘uit de oude doos’, naar wetenschappelijke hoogtepunten in de Nederlandse chemie de afgelopen 60 jaar en naar anekdotes, citaten en memorabele en spraakmakende publicaties.

Stuur uw bijdrage voor 11 november naar 60jaarchemie@nwo.nl. Uw bijdrage gebruiken we als input voor het vieren van 60 jaar Chemie tijdens Chemieconferentie CHAINS 2016, op 6, 7 en 8 december 2016 te Veldhoven.

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Chemische Wetenschappen