Young eScientist Award 2015

Win 50.000 euro aan e-science expertise voor je onderzoek

2 juli 2015

Het Netherlands eScience Center (NLeSC) looft een prijs uit voor een talentvolle jonge onderzoek(st)er met een vernieuwend idee op het gebied van data-gedreven of data-intensief onderzoek. Indienen voor 1 september 2015. NLeSC is onderdeel van NWO.

Young eScientist Award 2015

Ben jij een jonge en ambitieuze onderzoeker? Probeer jij antwoorden te vinden op uitdagende onderzoeksvragen in jouw wetenschappelijke domein? En maak je daarbij gebruik van een data-gedreven of rekenintensieve aanpak? Dan win jij misschien de Young eScientist Award 2015!

Maatschappelijke vraagstukken

De grote maatschappelijke vraagstukken van de komende jaren, zoals klimaatverandering, verstedelijking, bevolkingsgroei en schaarste van natuurlijke grondstoffen vragen om wetenschappelijke en technologische innovatie. Wetenschappers worden steeds meer afhankelijk van de ICT expertise die nodig is om een antwoord te vinden op ambitieuze onderzoeksvraagstukken. Het is een uitdaging voor wetenschappers om de toenemend complexere digitale technologie in te zetten voor hun onderzoek. Het Netherlands eScience Center, onderdeel van NWO, werkt samen met domeinwetenschappers om state-of-the-art computer- en datawetenschap te ontwikkelen en in te zetten voor onderzoek op het gebied van humanities & social sciences, environment & sustainability, life sciences & ehealth, en physics & beyond.

Dien je idee in

Het Netherlands eScience Center reikt daarom 50.000 euro aan expertise uit aan een vernieuwend eScience idee. Samen met de experts van het eScience Center zet je jouw idee om in een path-finding project. Dien je idee in vóór 1 september 2015.

Uitreiking

De Young eScientist Award Ceremony zal plaatsvinden tijdens het National eScience Symposium in de Amsterdam ArenA op 8 oktober 2015.

Meer informatie


Bron: Netherlands eScience Center

Kenmerken

Wetenschapsterrein

NWO-breed Sociale en Geesteswetenschappen Geesteswetenschappen Toegepaste en Technische Wetenschappen Netherlands e-Science Center (NLeSC) Exacte en Natuurwetenschappen

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: