FOM-AMOLF directeur Subramaniam nieuwe rector magnificus VU

18 juni 2015

De Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc heeft AMOLF-directeur Vinod Subramaniam benoemd als rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam. Per 1 september neemt hij het rectoraat over van Frank van der Duyn Schouten, die sinds 1 mei 2013 ad interim rector magnificus is. De nieuwe rector is directeur van het FOM-instituut AMOLF in Amsterdam en hoogleraar aan de Universiteit Twente. FOM-instituut AMOLF is onderdeel van NWO.

Vinod Subramaniam, directeur van FOM-instituut AMOLF, benoemd tot nieuwe rector magnificus VU. Beeld: Ivar Pel/FOM.Vinod Subramaniam, directeur van FOM-instituut AMOLF, benoemd tot nieuwe rector magnificus VU. Beeld: Ivar Pel/FOM.

Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Toezicht  van de Stichting VU-VUmc: "De raad ziet in Vinod Subramaniam een toegankelijke en verbindende rector. Hij brengt diversiteit en internationale ervaring en perspectief mee; dat helpt om diversiteit en de ambitie tot verdere internationalisering nog nadrukkelijker binnen de VU te realiseren. Daarbij heeft hij een sterk onderzoeksprofiel en is hij zich zeer bewust van de belangrijke onderwijstaken van onze universiteit."

Vinod Subramaniam kijkt vooruit en blikt terug: "Ik ervaar de VU als een bijzondere universiteit, onder meer vanwege de grote diversiteit in de studentenpopulatie, waardoor de VU haar maatschappelijke taak als universiteit zeer goed kan vervullen. Ik zie ernaar uit hier als rector magnificus een bijdrage aan te kunnen leveren, samen met de medewerkers en studenten. In de korte periode dat ik directeur ben geweest heb ik AMOLF leren kennen als een inspirerende omgeving waar toponderzoek wordt verricht door excellente en bevlogen onderzoekers. Het instituut vaart een heldere koers; en is een verrijking voor het Nederlandse onderzoekslandschap. Ik heb er alle vertrouwen in dat AMOLF een goede opvolger vindt."

FOM-directeur Christa Hooijer ziet het als een eer: "Dit is een prachtige kans voor Vinod en een eer dat een FOM-directeur tot rector magnificus benoemd wordt. Vinod heeft na zijn komst naar AMOLF in 2013 als directeur zijn visie voor het instituut uitgezet en daar al mooie stappen in gemaakt. Ik wil hem bedanken voor zijn inzet en wens hem veel succes."


Bron: