Presentatie NWO-strategie 2015-2018

10 april 2015

Op maandag 13 april presenteert NWO haar nieuwe strategie voor de periode 2015-2018. De kerntaak van NWO blijft het bevorderen van kwaliteit en vernieuwing in vrij en thematisch wetenschappelijk onderzoek binnen alle disciplines. Aan deze basis voegt de NWO-strategie nieuwe accenten toe die de verbindingen tussen onderzoekers, met het bedrijfsleven en de maatschappij zullen versterken.

NWO Strategie 2015-2018

Overhandiging

Jos Engelen, voorzitter van NWO, overhandigt in het Gemeentemuseum Den Haag de NWO-strategie 2015-2018 aan Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in aanwezigheid van ruim 400 belangrijke partners van NWO die een bijdrage geleverd hebben aan de totstandkoming van de NWO-strategie

Partners in discussie

Samenwerking tussen NWO en onderzoekers, universiteiten, ministeries, bedrijven en maatschappelijke organisaties staat centraal tijdens het programma. Aan de hand van scherpe stellingen zullen onderzoekers en vertegenwoordigers van stakeholders van NWO met elkaar van gedachten wisselen. Rianne Letschert (voorzitter De Jonge Akademie), Karl Dittrich (voorzitter VSNU), Peter Hagoort (Spinozalaureaat 2005, voorzitter ‘Spinozaclub’) en Gerard Meijer (voorzitter Radboud Universiteit) gaan in gesprek over de verbindingen binnen de wetenschap.

In een kort intermezzo inspireert Peter Paul Verbeek de genodigden met een gesproken column. Daarna gaan Annelien Bredenoord (lid Jonge Akademie), Hans Clevers (voorzitter KNAW), Pauline Herder (lid Topteam Topsector Energie) en Dirk Smit (Chief Scientist Shell Global Solutions) in op het verbinden van wetenschap met de samenleving en het bedrijfsleven.  De middag eindigt met de overhandiging van de NWO-strategie aan Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Publicatie

Vanaf maandag 13 april 17.00 uur staat de NWO-strategienota 2015-2018 op de website van NWO. Vanaf dat moment krijgt de website ook een iets andere indeling. De Over NWO sectie wordt uitgebreid; hierin komt alle informatie over de NWO-strategie. De beleidsdossiers onder Actueel krijgen een eigen ingang via een nieuw item Beleid in de hoofdnavigatie (rode balk). Dit item komt in de plaats van Onze Ambities. De overige onderdelen blijven ongewijzigd.

Bron: NWO

Meer informatie

NWO, afdeling Voorlichting & Communicatie, Olivier Morot, persvoorlichter, +31 (0)6 5317 5377.