Studiegroep Wiskunde met de Industrie 2016

13 november 2015

De Studiegroep Wiskunde met de Industrie (SWI) speelt al jaren een bijzondere rol in wiskundig Nederland. De studiegroep wordt jaarlijks georganiseerd en duurt een week. In 2016 vindt de studiegroep plaats van maandag 25 januari tot en met vrijdag 29 januari bij het Institute for Mathematics, Astrophysics and Particle Physics (IMAPP) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De SWI is een gecombineerde industriële-academische workshop. Het concept is als volgt: op maandag presenteren de deelnemende bedrijven een aantal problemen aan de aanwezige wiskundigen. Aan deze industriële vragen wordt de rest van de week in kleinere groepen met een qua wiskundige expertise gemengde samenstelling intensief gewerkt. Dit doet men door onder andere te modelleren, te simuleren en te rekenen. Iedere groep presenteert uiteindelijk na vier dagen brainstormen en werken een eerste (of zelfs uiteindelijke) oplossing aan het bedrijf. Centraal bij de Studiegroep Wiskunde met de Industrie staat de kennisbenutting die het bedrijfsleven ten goede komt.

NWO-EW en STW financieren beide deze bijeenkomst. Meer informatie is te vinden op http://www.ru.nl/math/research/vmconferences/swi-2016/.

Bron: NWO