Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Klaas Dijkhoff, ontvangt onderwijsadvies van Cyber Security Raad

26 oktober 2015

Tijdens de opening van het NCSRA-Symposium op 2 november zal Eelco Blok (CIO KPN) als voorzitter van de Cyber Security Raad (CSR), het CSR advies over het cybersecurity onderwijs aanbieden aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Klaas Dijkhoff. Het symposium is een initiatief van onder meer NWO en vindt plaats tijdens de AlertOnline campagne periode van de Nederlandse overheid.

Na de overhandiging van het CSR advies volgt een toespraak van Klaas Dijkhoff. Hij zal spreken over de uitgave van het Cybersecurity Beeld Nederland en het belang van de National Cyber Security Research Agenda (NCSRA) voor de uitvoering van de Nationale Cyber Security Strategie. De staatssecretaris zal tevens een nieuw platform voor Cyber Security Research en Education aankondigen, waarmee een concreet actiepunt uit de strategie wordt ingevuld.

NCSRA symposium

Het is de tweede keer dat het NCSRA symposium wordt gehouden. De bijna 600 deelnemers zullen onder meer kennis opdoen op onderwerpen als  internationaal cybersecurity onderzoek, interdisciplinair cybersecurity onderzoek en het hoger onderwijs in cybersecurity.

Het NCSRA symposium wordt georganiseerd door RvO, NWO, NCSC, Regieorgaan SIA en het IIP-VV en het biedt mogelijkheden voor het delen van kennis en het (verder) bouwen aan een community op het gebied van cybersecurity onderzoek en innovatie.

Het volledige programma is hier te vinden.Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte Wetenschappen

Programma

Cyber Security